Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος επιστρέφει μετά από καιρό στην σκηνή του six d.o.g.s την Πέμπτη 24 Iανουαρίου για μια μοναδική συναυλία. Συνθέτης, πιανίστας και performer – από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του – παρουσιάζει την μουσική παράσταση Anthology of Ηidden Songs (Ανθολογία των κρυμμένων τραγουδιών) και μας υπόσχεται μια μαγική βραδιά.

Μια βραδιά που θα αποτελείται από δύο μέρη. Κινηματογράφος, φωτογραφία, cinematic themes όπως το soundtrack Dreams και η ζωντανή περφόρμανς συναντιούνται στο πρώτο μέρος της ξεχωριστής αυτής παράστασης. Έξι χρόνια μετά την πρεμιέρα του μινιμαλιστικού έργου Music for a Film στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Κατερινόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά συνθέσεις (soundtracks) από την έως τώρα μουσική του πορεία ειδικά πειραγμένες δίνοντας έμφαση στον ηλεκτρικό ήχο της κιθάρας επενδύοντας σαφώς και στην «οπτικοποιημένη» εκδοχή της βραδιάς, επιστρατεύοντας δύο σημαντικούς καλλιτέχνες. Tον εικαστικό Ηλία Χατζηχριστοδούλου (new media artist) Director & Corporate Management του ADAF (Athens Digital Arts Festival) και τον φωτογράφο Κωνσταντίνο Ρίζο.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ο Ανδρέας παρουσιάζει μερικά από τα “κρυμμένα” του τραγούδια (hidden songs) όπως το τραγούδι Reflections και κάποιες αγαπημένες μελωδίες του Μπρόντγουέι. Με pop rock διάθεση κι επηρεασμένος “από διάφορες μουσικές με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή στη ζωή του” όπως ο ίδιος λέει, δίνει μια νέα post rock τεχνοτροπία στην ενορχήστρωση της μουσικής του.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2016 όταν ο χαρισματικός Aνδρέας Κατερινόπουλος γοήτευσε το Αθηναϊκό κοινό, στην άκρως επιτυχημένη και εντυπωσιακή συναυλία του στο λόφο Νυμφών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με τίτλο 7 elements.

Προικισμένος με μία μοναδική αίσθηση μελωδίας και ρυθμού, συνομίλησε με το κοινό με πολύ ανθρώπινο και συγκινησιακό τρόπο. Δύο χρόνια μετά, κι έπειτα από μια σειρά εμφανίσεων (Αθήνα, Πάτρα) με την συνοδεία μίας εξαιρετικής ομάδας μουσικών που απαρτίζεται από τσέλο, κρουστά, κιθάρες, μπάσο, μαντολίνο και ηλεκτρονικά στοιχεία, επιχειρεί μέσα από την παράσταση Anthology of Hidden Songs να παρασύρει το κοινό σε μια άκρως ατμοσφαιρική εμπειρία.

Anthology of Hidden Songs

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου
Ώρα 21:30 μμ
Six dogs

Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες:
T: +30 210 3210510
W: Six d.o.g.s

Bρείτε τον Ανδρέα Κατερινόπουλο στα Social Media:

Facebook: @Andreas.Katerinopoulos
Twitter: AKaterinopoulos
Instagram: a.katerinopoulos_official
YouTube channel: Αndrew Katerinopoulos

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος είναι ένας συνθέτης, performer και πιανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Oι επιρροές του, από την κλασσική και ρομαντική μουσική σκηνή και το κύμα του μινιμαλισμού έως τη βρετανική εναλλακτική σκηνή, σε συνδυασμό́ με τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο, στην σύνθεση, το τραγούδι και την εμπειρία του στο θέατρο, του δίνουν μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Η μουσική του περιγράφεται ως μινιμαλιστική, alt-classical, ambient και σύγχρονη. Σε ένα διευρυμένο πλαίσιο μιας μεταμοντέρνας ηλεκτρονικής επανάστασης και στα όρια της κλασικής μουσικής, ο εξαιρετικά ταλαντούχος αυτός καλλιτέχνης συνδέει την μοντέρνα κλασική μινιμαλιστική σύνθεση με post–rock στοιχεία, δημιουργώντας ένα συναισθηματικό και πλούσιο σε χρώματα αποτέλεσμα. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και για μικρού μήκους ταινίες, ενώ έως σήμερα παρουσίασε δύο ολοκληρωμένα ορχηστρικά έργα. Eπίσης έχει μελοποιήσει ποιήματα των Γ. Σεφέρη, F. G. Lorca, Κ. Π. Καβάφη και Κ. Καρυωτάκη.

Το 2017 δημιουργεί το amplified ensemble – ενισχυμένο σύνολο μουσικής και λόγου, έναν ιδιαίτερο θίασο που στόχο έχει να παντρέψει το Θέατρο με την Μουσική. Η πρώτη παράσταση του ensemble βασισμένη στα κείμενα του Ι. Καμπανέλλη και την μουσική του Β. Τσιτσάνη ανέβηκε στο faust theater (black box theater) σε σκηνοθεσία του ιδίου.

Πηγή: Culturenow.gr