«Στο θέατρο» θα παρακολουθήσουμε ένα ενισχυμένο σύνολο («amplified ensemble») μουσικής και λόγου, να μας αφηγείται και να μας ερμηνεύει, σε απόλυτη συνάρτηση με τη θεατρική πράξη, ιστορίες δρόμου, ζωής, μνήμης και αγάπης. Μουσικές και λέξεις που θα μπορούσες να ακούσεις σε ταινία του ελληνικού παλιού κινηματογράφου, εκεί που η Μελίνα αναπολεί στα Αναφιώτικα και ίσως στο βάθος ακούγεται ένα μπουζούκι…

Ο πιανίστας, συνθέτης αλλά και ηθοποιός Ανδρέας Κατερινόπουλος με την παράσταση αυτή επαναπροσδιορίζει το περιεχόμενο των έργων του και των τραγουδιών που έγραψε για το θέατρο, δίνοντάς τους νέο νόημα. Την προσπάθεια αυτή συμπληρώνουν και σφραγίζουν εμβληματικά τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή & η Νοσταλγία του Βασίλη Τσιτσάνη, σε απόδοση του καλλιτέχνη.

Ένα πρόγραμμα βγαλμένο από την προσωπική του πορεία, τραγούδια και μουσικές που αγάπησε πολύ, μπλέκονται με τον ποιητικό και θεατρικό λόγο και τα ερμηνευτικά εργαλεία του ηθοποιού. «Στο θέατρο» ερμηνεύει αλλά και σκηνοθετεί η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ράνια Νικολούλη. H Στέλλα και ο Μίλτος (από το έργο «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια») του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η Ξένια και ο Ανδρέας (από το έργο «Η γειτονιά των Αγγελων»), κινηματογραφικές σουίτες, η κιθάρα του Lorca και της Λίνας Δημοπούλου, ένα νυχτερινό ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τον ποιητικό λόγο του Γ. Σεφέρη, το φως του Καβάφη μελoποιημένο, η Αγάπη της Λίνας, χασάπικα, χασαποσέρβικα, ένα ερωτικό Σμυρνέικο, ένα παραδοσιακό αλλά και τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη ζωντανεύουν στο σανίδι.

Δυο Τετάρτες, 2 ξεχωριστές παραστάσεις, 2 χαρισματικές φωνές. Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος καλεί αγαπημένους φίλους και καλλιτέχνες να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του. Η Θέλμα Καραγιάννη και η Χάρις Τσαλπαρά θα ανέβουν στη σκηνή του FAUST theater δίνοντας η καθεμία ξεχωριστά τη δική της κατάθεση. Τέσσερις σολίστες μουσικοί καταθέτουν τον κόσμο τους «Στο Θεάτρο», συνομιλούν με τη θεατρική πράξη και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων, των ποιημάτων και των τραγουδιών.