Βρεθήκαμε στην σκηνή του SIX D.O.G.S για να απολαύσουμε κάτι τελείως διαφορετικό για τα δικά μας δεδομένα, όπως μια κινηματογραφική ενορχήστρωση που θα μπορούσε να αφορά ένα βιολί, ένα βιολοντσέλο όπως ακόμα και ένα μπουζούκι. Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν όλα αυτά με τον συνθέτη Ανδρέα Κατερινόπουλο;

Η παράσταση αν και προσέλκυσε λίγο κόσμο λόγω τριημέρου, περιείχε πλούσιες Σουίτες από την συλλογή Film Suites & Suites for ballet με γενικό τίτλο «Τα Πουλιά Ανήκουν στον Ουρανό» καθώς και κομμάτια από το επερχόμενο album του μουσικοσυνθέτη – πιανίστα Ανδρέα Κατερινόπουλο.

Λίγος και διακριτικός φωτισμός, συνοδεία μουσικών οργάνων για να μας ταξιδέψουν σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό ταξίδι. Δεν σας κρύβω πως χάθηκα αρκετά στις μελωδίες του, αφού η ατμόσφαιρα που δημιουργούσε άφηνε μια γλυκιά εσανς.

Συνθέσεις που θα μπορούσες να ακούσεις σε ταινία του ελληνικού παλιού μεν κινηματογράφου, εκεί που η Μελίνα αναπολεί στα αναφιώτικα και ίσως στο βάθος του ακούγεται ένα μπουζούκι. Και σας το λέω εγώ, πως δεν με ξένισε ακούγοντας το μαζί με βιολιά, τσέλο, κρουστά, κιθάρες, και μαντολίνο.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχε και το ποίημα του Federico Garthia Lorca «Κλάψε κιθάρα μου» σε στίχους Λίνας Δημοπούλου όπως και το μελοποιημένο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη Darkness & Shadows με την βοήθεια της ηθοποιού Δώρας Σαμψώνα.

Μέρος πρώτο:
NOCTURNE 2
A BETTER LIFE (soundtrack ταινίας μικρού μήκους)
OJOS VERDES
The Rain

Μέρος δεύτερο:
Κινηματογραφική σουίτα No 1
Σύνθεση Τα Πουλιά Ανηήκουν στον Ουρανό
Νυχτερινό ζεϊμπέκικο
Κιθάρα του Lorka
Απαγγελία ποίημα του Καβάφη (Δώρα Σαμψώνα)

Πηγή: afternoiz.gr