Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος σε συνθέσεις από το επερχόμενο album του και σουίτες από την συλλογή «Film Suites & Suites for ballet».

To Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο φιλοξενεί το κοινό για μια βραδιά – συναυλία, σε προαύλιο χώρο στο Λόφο Νυμφών, μέσα στα δέντρα και με θέα την πόλη απέναντι από την Ακρόπολη και την αρχαία αγορά. Ο πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος από τον Λόφο των Νυμφών, εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο εμφανίσεων και παρουσιάζει την μουσική παράσταση «7 Elements» συνδυάζοντας τη μυσταγωγία των πρώτων του live με την ζωντάνια και την ενέργεια του Αττικού ουρανού.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις από το επερχόμενο album και σουίτες από την συλλογή Film Suites & Suites for ballet, ενώ η παρουσία του εναλλάσσεται επί σκηνής σε ρόλους μαέστρου, frontman και performer. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται ζωντανά το soundtrack της ταινίας μικρού μήκους «Gerasimos» που έκανε πρεμιέρα στο 28Ο Εx- Ground Film Festival στο Wiesbaden της Γερμανίας. Στη συναυλία συμμετέχουν guest μουσικοί – έκπληξη, ενώ το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει παρατήρηση του ουρανού από το λόφο της Πνύκας με το τηλεσκόπιο Δ. Δωρίδη.

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Κατερινόπουλο.

Γεννήθηκε στην πόλη του Αγρινίου το 1980. Σπούδασε κλασσικό πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και μουσική σύνθεση στην πόλη που γεννήθηκε. Τον Απρίλιο του 2014 παρουσίασε το ορχηστρικό έργο Ojos Verdes στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.Πρόκειται για ένα ορχηστρικό έργο αφιερωμένο στην δημιουργία της ζωής.

Έχει επίσης συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και για μια μικρού μήκους ταινία, ενώ συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου ως συνθέτης, πιανίστας και ηθοποιός το 2012 και το 2014.

Πηγή: elculture.gr