2 Σεπτέμβρη και το Αστεροσκοπείο Αθηνών άνοιξε τις πόρτες του για να μας υποδεχτεί αυτή την καλοκαιρινή βραδιά παρέα με τις όμορφες μουσικές του ταλαντούχου νεαρού συνθέτη Ανδρέα Κατερινόπουλου και μια ξεχωριστή περιήγηση στον… αττικό ουρανό!

Το αεράκι που φυσούσε και ήταν σίγουρα μια ανάσα δροσιάς, ίσως να χάλασε τα σχέδια για την καθ’ ολοκληρίαν παρουσίαση του project που είχε ετοιμαστεί αλλά καθάρισε την ατμόσφαιρα και μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε τον κόκκινο πλανήτη υπό τους ήχους των «πράσινων ματιών» (“Ojos verdes”) του Κατερινόπουλου. Μια σύνθεση με δύο κινήσεις που τις ακούσαμε και, όσο γραφικό κι αν ακούγεται, μας ταξίδεψαν εκτός Γης.

Η βραδιά συνέχισε για λίγο στο ίδιο κλίμα, αυτό που άλλοι θα πουν ρομαντικό, άλλοι μαγικό και άλλοι γαλήνιο, για να συνεχίσει με ένα κομμάτι που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ζωντανά και αποτελεί το soundtrack της ταινίας μικρού μήκους “Gerasimos”. Το μεγαλύτερο μέρος για το υπόλοιπο της συναυλίας καλύφθηκε από μία χρυσή τομή και λαϊκότροπες συνθέσεις… για να μυρίσει και λίγο Ελλάδα!

Τον Ανδρέα Κατερινόπουλο συνόδευσαν επί σκηνής ο Μάριος Ιβάν Παπούλιας στο βιολί, η Φιφή Αλεξοπούλου στο τσέλο, ο Δημήτρης Αναστασίου στην κιθάρα και ο Νίκος Αράχωβας στο μαντολίνο και το μπουζούκι, ενώ όλοι μαζί, με τη δεξιοτεχνία τους και τις καλοδουλεμένες συνθέσεις, μας έβαλαν στην κατάλληλη διάθεση, αυτή που δε θα αντιστεκόμασταν για λίγη ακόμη μαγεία. Έτσι, μετά το τέλος της συναυλίας, το κοινό δεν άργησε να πορευτεί προς την άλλη μεριά του αστεροσκοπείου, κάποιοι για να επισκεφθούν το τηλεσκόπιο και κάποιοι για να απολαύσουν τα αστέρια αλλά και τη θέα με γυμνό μάτι.

Πηγή: Evart.gr